Het boekenfeest van Roze Zaterdag 2006: groot succes!

 

Het Roze Boekenbal, hťt boekenfeest van Roze Zaterdag, was een groot succes. Op 24 juni tussen 5 en 9 kwamen er een paar honderd mensen naar COC Zwolle om te luisteren naar lezingen van hoofdgast Susana Guzner en AdriŽnne Nijssen, mee te doen aan het voorleestoneelstuk van Anja de Crom en Esther Bremer, te genieten van het sfeervolle optreden van singer/songwriter Rosalinde, te lachen om de sportschool- en ballenscheer-scŤnes uit de boeken van Coen Peppelenbos en Doeke Sijens ťn de officiŽle presentatie van Niks aan de hand, het romandebuut van Marjon Klaassen.

Na afloop van het boekengedeelte kon er een uurtje gedanst worden op de lekkerste danshits van de afgelopen decennia, bij elkaar verzameld door dj Ďik-denk-in-rumbaís-en-sambaísí-Wil.

Het was gezellig, de sfeer was goed, het was lekker vol en een hoop bezoekers gingen met een gesigneerd boek van hun favoriete auteur(s) naar huis. Het Roze Boekenbal is dus voor herhaling vatbaar.

De organisatie is alweer druk aan het brainstormen over een vervolg. Dat zal er zeker komen, al was het alleen al omdat alle vrijwilligers die meewerkten zich na afloop aanboden om vaker zoiets te doen.

Kijk hier voor de foto's!

 


OfficiŽle site Roze Zaterdag


Vier grote feesten in de IJsselhallen 

Programma: wat gebeurde er allemaal?

 

17.00 Susana Guzner
Schrijfster van de culthit De onberekenbare geometrie van de liefde - voor het Roze Boekenbal overgekomen uit Gran Canaria Ė werd geÔnterviewd door Liliane Waanders en een tolk las een stuk uit het boek

17.40 Esther Bremer en Anja de Crom
Voorleestoneelstuk door de schrijfsters van Pitty naar college en Artemis op jacht 

18.05 Rosalinde
Singer/songwriter speelde covers en eigen werk, waarnaar ademloos geluisterd werd

18.25 Coen Peppelenbos en Doeke Sijens
Bekend van de populaire homosoapromans Tavenier en Harde actie, deden een lezing waarbij het publiek het onderwerp mocht kiezen (barbecue of ballen scheren?)

18.50 AdriŽnne Nijssen
Las voor uit De derde draad, haar nieuwste, nog niet gepubliceerde roman 

19.10 Rosalinde
Tweede set, wederom mooie eigen nummers en goed gekozen covers

19.30 Primeur: Marjon Klaassen
Vers van de pers: de officiŽle presentatie van Marjon Klaassens debuutroman Niks aan de hand. Marjon werd geÔnterviewd, las voor en reikte het eerste exemplaar uit

20.00 Dansen!
Tot 21.00 uur werd er gedanst op de lekkerste danshits van de afgelopen decennia

 


Rosalinde

Niet het eerste Roze Boekenbal

 

Het Roze Boekenbal op 24 juni was trouwens niet het allereerste Roze Boekenbal. Die eer viel ten deel aan Uit de Boekenkast, al jarenlang het vaste boekenprogramma van Midzomergracht in Utrecht. Dit jaar op 11 juni, met onder andere Marjolein Houweling en Edward van de Vendel. Bal na met de dj's van de bekende Pann-feesten (www.midzomergracht.nl)